Transparante beugel – Tandartspraktijk A. Hiemstra – DRACHTEN

Transparante beugel

Transparante beugel

Met een transparante beugel kunnen tanden onzichtbaar worden rechtgezet. Bovendien zit zo’n beugel heel comfortabel én is deze uitneembaar, zodat u zonder ongemak kunt eten en drinken.
Zowel volwassenen en jongeren kunnen hiermee worden behandeld.

De doorzichtige, op maat gemaakt, aligners (beugels) worden meestal om de twee weken vernieuwd en verplaatsen heel geleidelijk uw tanden en kiezen naar hun ideale positie.

Een transparante beugel is een mooi alternatief voor een slotjesbeugel en een linguale beugel (binnenkant van gebit). Een slotjesbeugel is zelfs met keramische brackets en witte draden zichtbaar en beide soorten beugels zijn moeilijk schoon te houden en ongemakkelijk bij eten.

Inmiddels zijn er veel aanbieders van transparante beugels. Uit het oogpunt van de beste prijs-kwaliteitsverhouding werken wij met AirSmile en ClearCaps. Daarnaast bieden wij ook de eCligner-beugel aan.

Een transparante beugel biedt vele voordelen zoals:
– op maat gemaakt: de dunne, kunststof aligners passen perfect om uw gebit.
– onzichtbaar/geen beugelbekkie: niemand ziet dat u een beugel draagt.
– uitneembaar: u kunt de beugel gemakkelijk schoonhouden en uw gebit zonder ongemakken tandenpoetsen en flossen.
– comfortabel: geen wondjes in uw mond door slotjes of uitstekende beugeldraden.
– eten zonder problemen: geen etensresten in de beugel. U kunt tijdens het eten de beugel uitnemen.
– 3D-simulatie van begin- t/m eindsituatie: vooraf inzicht in het behandelresultaat.
– overzichtelijke behandelduur: voordat de behandeling start, is de totale behandelduur bekend. Dit is nl. afhankelijk van totaal aantal aligners dat benodigd is om uw gebit te corrigeren.
Uiteraard moeten de aligners dan wel volgens voorschrift worden gedragen.
– sporten zonder risico: u zult uzelf en uw medesporters niet blesseren met metaal in uw mond.
– geen witte vlekken op uw tanden: geen metalen slotjes die na het verwijderen witte vlekken (ontkalkingen) achterlaten.
– geen beperkingen: met een transparante beugel kunt u alles blijven doen en hoeft u niets te laten.

– minder snoep- en eetmomenten: doordat u voordat u gaat eten (of snoepen) de beugel eerst moet uitdoen en, voordat u deze weer indoet, moet schoonmaken, eet (en snoept) u minder!

Nadelen van een transparante beugel zijn:
iets duurder dan een traditionele beugel
zelfdiscipline: de aligners moeten volgens voorschrift worden gedragen, omdat ze anders niet meer zullen passen.
niet geschikt voor alle gebitscorrecties

Wat kunnen we corrigeren met een transparante beugel?

      
Bron: ClearCaps

Maak een afspraak voor een intakegesprek (T 0512 – 51 24 51) met één van onze tandartsen voor orthodontie om te bespreken of een transparante beugel voor u geschikt is en wat voor u de mogelijkheden zijn van deze behandeling.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek bespreekt u met de tandarts voor orthodontie wat u als storend aan uw gebit ervaart en wat uw wensen en verwachtingen zijn. Er zullen mondfoto’s worden gemaakt.

De tandarts zal uw gebit onderzoeken en met u bespreken of een behandeling met transparante beugels geschikt voor u is en wat het te bereiken behandelresultaat zal zijn.

Tevens zal de tandarts uw vragen beantwoorden, een indicatie geven van de behandelduur en de behandelprijs met u bespreken.

Onderzoek
Voor het opstellen van een behandelplan zal een kaakoverzichtsröntgenfoto worden gemaakt en meer mond- en gezichtsfoto’s.

Daarnaast maken we gebitsafdrukken van het boven- en ondergebit en een beetregistratie (bijten in een wasplaatje).

De gebitsafdrukken zullen in het orthodontisch laboratorium worden gedigitaliseerd in virtuele 3D-gebitsmodellen.

Tevens zal de tandarts het een gezondheidsvragenlijst met u bespreken. Op deze vragenlijst staan vragen met betrekking tot uw algemene gezondheid en vragen toegespitst op de beugelbehandeling.

Bespreking behandelplan
Aan de hand van de digitale 3D-gebitsmodellen is een behandelplan opgesteld in de vorm van een 3D-video. In dit filmpje kunnen we u laten zien hoe het behandelplan zal verlopen van de begin- tot en met de eindsituatie. U ziet dus hoe uw tanden en kiezen zullen worden verplaatst naar de gewenste positie.

De tandarts zal met u het virtuele behandelresultaat bespreken. Bent u tevreden of wilt u wellicht nog iets veranderen?

Tijdens deze bespreking is uiteraard ook tijd ingeruimd voor uw vragen.

Na goedkeuring van het behandelplan en betaling van de techniekkosten bestellen wij de aligners. Zodra deze zijn ontvangen (uiterlijk binnen 3 weken), nemen wij contact op voor het maken van een afspraak om de eerste set aligners te plaatsen.

Plaatsen eerste set aligners
Tijdens de eerste afspraak wordt de eerste set aligners geplaatst en meestal wordt de volgende set meegeven. Tevens wordt een afspraak gemaakt voor over één maand voor controle en uitreiking van vervolg-sets aligners.

Beugelcontroles
Tijdens de, meestal maandelijkse, controles kijkt de tandarts of de behandeling goed verloopt en of het gewenste resultaat wordt bereikt. Houd er rekening mee dat een afspraak soms wat langer kan duren, omdat er bijvoorbeeld gesliced moet worden.

Slicen is het afslijpen van de zijkant van tanden zodat naar buiten of naar binnen staande tanden weer netjes in de rij zullen passen.

Ook zal gekeken worden naar de mondhygiëne en krijgt u als de behandeling goed verloopt nieuwe aligners mee.

Eindcontrole
Als alle aligners zijn gedragen voert de tandarts nog een eindcontrole uit om te kijken of het behandelresultaat naar tevredenheid is.

U krijgt een transparante nachtbeugel zodat uw tanden in de juiste stand blijven staan. Indien u een ‘draadje achter de tanden’ wenst, mits mogelijk, zullen ook gebitsafdrukken worden gemaakt.

Kosten
Elke mond is anders. De kosten verschillen daarom ook. Alleen het boven- of ondergebit kan worden behandeld of beide kaken. De behandeling kan een kleine gebitscorrectie betreffen of juist een uitgebreidere.

De kosten bestaan uit techniekkosten voor de aligners en de tandartskosten.

De totale kosten voor de behandeling met AirSmile voor een kleine correctie aan het bovengebit, duur een halfjaar, bedragen ca. € 1.300,00. Een uitgebreide behandeling met AirSmile van twee jaar aan boven- en ondergebit bedraagt in totaal ongeveer € 3.000,00.

Uiteraard ontvangt u van ons een kostenbegroting.

Wij innen onze nota’s via Anders Medical Factoring. U kunt elke nota in termijnen betalen, met uitzondering van de nota van de techniekkosten (aligners). Deze kosten moet u betalen voordat AirSmile, ClearCaps of eCligner starten met het vervaardigen van de aligners.

Een aanvullende tandartsverzekering vergoedt de behandeling met transparante beugel volledig of gedeeltelijk.

Video’s
               

Klik hier voor de brochure van AirSmile.