Onze praktijk – Tandartspraktijk A. Hiemstra – DRACHTEN

Onze praktijk

Onze praktijk

Sinds 1994 is de praktijk gevestigd aan het Moleneind in Drachten. De praktijk is voorzien van de meest moderne apparatuur.

Wij houden ons bezig met algemene tandheelkunde. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in orthodontie (beugels).

Onder algemene tandheelkunde verstaan wij vooral het bewaken van uw mondgezondheid. Dit betekent in de eerste plaats aandacht voor preventie en in de tweede plaats het verrichten van behandelingen zoals het vervaardigen van vullingen van diverse materialen, het vervaardigen en repareren van uitneembare gebitsprothesen (kunstgebitten), kroon- en brugwerk en facings (schildjes). Ook wortelkanaalbehandelingen, parodontologische behandelingen (mondhygiëniste), bleken van tanden en kleine chirurgische ingrepen behoren tot het scala van de door ons uitgevoerde tandheelkundige behandelingen.

Persoonlijke aandacht is bij ons vanzelfsprekend, evenals kwaliteit, moderne behandelmethoden en hygiëne. Orthodontie is in onze praktijk een belangrijk onderdeel, mede doordat patiënten naar ons worden doorverwezen. Wij behandelen zowel kinderen als volwassenen en werken volgens de methode Mc Gann. Naast de bekende slotjesbeugel is het ook mogelijk een onzichtbare beugel te laten plaatsen. Deze bitjes zijn niet alleen nagenoeg onzichtbaar, maar u kunt deze ook uit doen voordat u gaat eten of drinken. In onze praktijk hechten we veel belang aan esthetiek. We hebben veel ervaring met uitgebreide esthetische renovaties. Een goede samenwerking met ons tandtechnisch laboratorium levert fraaie esthetische resultaten. Is er sprake van een uitgebreid behandelplan, dan kunt u rekenen op een goede uitleg, een kostenopgave en eventueel een alternatieve begroting waarbij ook het financiële aspect niet uit het oog verloren wordt. Ook bij het vervaardigen van gebitsprothesen staat de esthetiek voorop. U kunt voor het maken van gebitsprothesen op implantaten (klikgebit) ook bij ons terecht. Voor het implanteren krijgt u een verwijzing.

Om op de hoogte te blijven van de modernste technieken en nieuwe ontwikkelingen binnen de tandheelkunde worden door ons team regelmatig opleidingen en cursussen gevolgd.